Fredagsexperimentet

17.02.2019

Som rubriken lyder så gjorde jag i Fredags ett experiment som jag är lite smått stolt över och som fungerade bättre än väntat. Gjorde som så att jag skrev ett sms till några nära och kära, närmre exakt 12 st personer. 

Skrev såhär; Kör ett Fredagsexperiment idag :-) Skulle behöva en Swish till mig, 073-33***** på 20-50 kr. Talar om efter till vad men lovar att det går till något bra i alla fall.

Otroligt nog så swishade 10 utav 12 och jag fick ihop 390 kr. Det roliga är att det gick jättefort och i princip utan att någon ifrågasatte. Till detta hör att ingen utav dom jag skickade till känner till detta projekt ännu och killkompisar i allmänhet brukar kunna ta ett par dagar på sig för att svara på sms men skicka pengar, det gör dom uppenbarligen på två sekunder. 

För pengarna jag fick fick in valde jag att köpa två stycken katastrofpaket hos UNICEF för 215 kr/st. 

Miljontals barn och deras familjer har tvingats på flykt från konflikter och katastrofer världen över. Att få hjälp med det mest grundläggande så som mat och vatten kan vara livsavgörande för ett litet barn, och det måste gå snabbt.

Paketen innehåller:
- en filt
- 400 vattenreningstabletter (som kan rena upp till 8 000 liter vatten)
- 25 påsar vätskeersättning
- 30 påsar nötkräm mot undernäring

Och vi köpte två så dubbelt upp utav allt. Detta redogjordes till nära och kära enligt utlovat och skickade även med Gåvobeviset för detta och handlingen i sig vart mycket uppskattad av samtliga. Tåls att göra om helt enkelt :-) 

Barnen drabbas hårdast i katastrofer

"Tvååriga Vian undersöks av en läkare i en mobil hälsoklinik som stöds av UNICEF i Syrien. UNICEF finns på plats och levererar vatten­renings­tabletter och närings­produkter med mera till barn och deras familjer i Syrien och andra katastrof­områden över hela världen.

I alla katastrofer är barnen mest utsatta. UNICEF gör stora katastrof­insatser i krigs­härjade områden, i flykting­läger och på flykt­vägen. Vi ser till att barnen får det som de har rätt till, som rent vatten och hjälp att hålla sig varma och friska."

Fredagar är alltid bra dagar, men just denna skulle vi vilja säga var lite bättre så vi hoppas att ni kan hjälpa oss att göra fler dagar lika bra som denna. 

Väl mött // Adhope